image
Sursa foto: msmps.gov.md

Anul acesta a crescut simțitor numărul tinerilor care doresc să îmbrățișeze profesia de medic

Anul acesta, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” au fost depuse 1625 de dosare, adică cu o treime mai multe decât anul trecut.

Potrivit serviciului de presă al Ministerului Sănătății, Universitatea a anunțat primele rezultate ale admiterii din acest an. Viitorii studenţi trebuie să prezinte documentele în original, pentru a nu pierde locul de studii, până pe 18 august. Pentru a preveni riscul de infectare cu noul coronavirus, depunerea actelor se face în baza unei programări prealabile, pentru a evita aglomeraţia.

În cadrul primei etape de admitere, 1625 de candidaţi au promovat concursul. Cei mai mulți au optat pentru specialitatea Stomatologie, unde s-au înregistrat 42 de persoane pentru un loc fără taxă. Pentru specialităţile Farmacie şi Optometrie au optat câte 16 şi, respectiv, 5 pretendenţi, iar la asistenţa medicală generală sunt  4 candidați pe un loc. În același timp, a scăzut numărul studenților străini.

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” oferă anul acesta  440 de locuri la buget, cu 35 mai multe decât în 2019. Şi numărul locurilor în bază de contract a fost majorat de la 342 la 596. Rezultatele finale ale admiterii vor fi anunţate pe 20 august 2020.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: