image
Sursa foto: border.gov.md

FOTO // Șase mii puieți de trandafiri urmau să fie transmiși ilegal peste frontiera de stat

Circa șașe mii de puieți de trandafiri urmau să fie transmiși ilegal în Republica Moldova. Aceștia erau ascunși în mai multe genți voluminoase.

În zona de frontieră a SPF Larga, mai exact pe direcția localităților Larga - Kelmențî, a fost observat un automobil de model Mitsubishi Pikup cu plăcuțele de înmatriculare moldovenești care se deplasa spre linia de frontieră. În compartimentul remorcii se aflau mai multe genți voluminoase de culoare albastră. 

border.gov.mdborder.gov.md

În timpul monitorizării cu tehnica din dotare, la scurt timp s-a observat că pe partea Ucrainei un alt mijloc de transport de model Mitsubishi Pajero, se îndrepta în întâmpinarea primului automobil. 

La observarea patrulei, mașina de pe teritoriul Republicii Moldova și-a schimbat direcția de deplasare, accelerând spre satul Pavlovca, raionul Briceni.

Ca urmare s-au întreprins acțiuni de documentare și cercetare de către angajații SPF Larga. Astfel că, mijlocul de transport a fost depistat într-o gospodărie din satul Larga, iar în gențile cu pricina erau șase mii puieți de trandafiri. 

border.gov.mdborder.gov.md

Din cercetările preliminare, proprietarul locuinței nu a putut justifica prezența mașinii în ograda sa.

Polițiștii de frontieră continuă examinările sub toate aspectele legale pentru elucidarea tuturor circumstanțelor și identificarea persoanelor implicate. Suplimentar au fost informați angajații Serviciului Grăniceresc de Stat din Ucraina.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: