image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Ultima oră: Dodon e liber să plece peste hotare, a decis Curtea Supremă de Justiție // VIDEO

Fostului președinte Igor Dodon i s-a permis să plece peste hotare în perioada 28 ianuarie - 5 februarie. Decizia a fost luată cu puțin timp în urmă de judecătorii Curții Supreme de Justiție.

Decizia a fost luată la cererea avocaților, pe motiv că Dodon trebuie să-și însoțească fiul cel mai mic la un tratament de reabilitare post-Covid.

Procurorul Petru Iarmaliuc a fost categoric împotrivă, argumentând că orice altă persoană împuternicită ar putea să meargă și nu neapărat Igor Dodon.

„Au fost prezentate niște fotocopii ale unor documente, care, în opinia mea, trebuiau verificate de instanță prin audierea persoanei care a întocmit aceste documente și să constatăm care sunt circumstanțele excepționale personale anume ale lui Igor Dodon de a pleca peste hotare. Este o decizie definitivă, deci nu o putem contesta. Dar poziția mea a fost exprimată în instanță și nu mi-o schimb. Nu au fost prezentate suficiente probe pentru a admite această cerere și nu au fost verificate acele circumstanțe excepționale. Nu este motiv că fiul are nevoie de careva tratamente. În Republica Moldova nu se poate face tratament? Avem și noi medici competenți și servicii medicale superioare. Plecarea peste hotare este o circumstanță care ar putea afecta procesul penal prin interacțiunea cu alte persoane, inclusiv în România”, a declarat procurorul de caz, pentru Jurnal.

jurnal.md

jurnal.md

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: