image
Sursa foto: Profimedia

Vântul bate cu 160 de km pe oră în Marea Britanie: Oamenii au fost sfătuiți să stea în casă

Marea Britanie este afectată în acest weekend de furtuna Arwen. În unele regiuni, vântul bate cu 160 de kilometri pe oră. Britanicii au fost sfătuiți să nu iasă din casă decât dacă este absolut necesar. Un bărbat a murit, mai multe clădiri au fost avariate şi numeroşi copaci au fost doborâţi. Specialiştii de la Met Office au spus că aceste condiţii meteorologice sunt "terifiante".

Met Office, biroul de meteorologie britanic, a precizat că vânturile aduse de furtuna Arwen au atins viteza de 158 de kilometri pe oră în Brizlee Wood, o localitate din comitatul Northumberland.

Deşi codul roşu de furtună a expirat în primele ore ale dimineţii de sâmbătă, meteorologii avertizează că mai multe coduri portocalii şi galbene rămân încă în vigoare, iar multe regiuni ale ţării vor fi afectate de vânturi deosebit de puternice, scrie Digi24.

Britanicii au fost sfătuiţi să se deplaseze în afara locuinţelor doar dacă este absolut necesar, în timp ce specialiştii de la Met Office au spus că vânturile care au bătut în noaptea de vineri spre sâmbătă au fost "devastatoare" şi că au afectat "regiuni întinse din Marea Britanie".

Noutăţile partenerilor

comentarii: