image
Sursa foto: Getty Images

Serie A, cu porțile închise până în 2021?! Măsuri drastice pregătite de Guvernul Italiei pentru evitarea pericolului

Italia este una dintre cele mai afectate țări de pandemia de coronavirus, iar Guvernul nu are de gând să renunțe prea curând la regulile privind distanțarea socială.

Deși se crede că vârful epidemiei din Italia ar fi fost deja atins, Guvernul Italiei pregătește o ordonanță prin care evenimentele sportive să se dispute fără spectatori, din momentul în care se vor relua.

Documentul propus de Guvern și dezvăluit de Sport Mediaset arată că evenimentele sportive și, implicit, meciurile din Serie A, se vor disputa fără spectatori până la Crăciun, cel mai devreme, astfel că suporterii ar putea reveni pe stadioane abia din ianuarie 2021.

Italienii consideră că o revenie timpurie la normal, prin umplerea stadioanelor, ar putea duce către o nouă criză, astfel că intenționează să ia toate măsurile de prevenție necesare.

Prima variantă propusă de Liga Profesionistă de Fotbal din Italia este ca meciurile să se dispute fără spectatori, însă pe arenele echipelor gazdă.

Totuși, în cazul regiunilor foarte afectate, precum Lombardia, se ia în calcul varianta ca meciurile să fie mutate pe un stadion neutru, pentru a nu pune în pericol sănătatea nimănui.

În cazul în care Guvernul Italiei va aproba măsura menționată anterior, echipele din Serie A vor avea pierderi financiare importante.

Din cauza lipsei veniturilor provenite din vânzare biletelor și a abonamentelor, cluburile italiene vor pierde o sumă cuprinsă între 75 și 95 de milioane de euro, aici fiind calculate doar cele 12 runde rămase de disputat și cele patru restanțe.

Totuși, măsura ar urma să afecteze și începutul sezonului următor, astfel că pierderile vor crește semnificativ.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: