image
Sursa foto: IPN

Veteranii de război, care nu sunt angajați în câmpul muncii, vor beneficia de asigurare medicală gratuită

Veteranii de război care nu sunt angajați în câmpul muncii vor beneficia de asigurare medicală obligatorie gratuită. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi de Parlament.

Proiectul prevede completarea Legii cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală cu o nouă categorie de persoane neangajate cu domiciliul în Republica Moldova care vor constitui subiecții asigurării obligatorii de stat, și anume – veteranii de război.

Modificările la Legea cu privire la protecția socială suplimentară a unor categorii de populație prevăd majorarea de la 250 până la 500 de lei a cuantumului alocației lunare de stat soților supraviețuitori ai participanților la cel de-al doilea război mondial sau la acțiuni de luptă în timp de pace, căzuți la datorie, sau ai participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobâl decedați, sau ai persoanelor cu dizabilități de pe urma războiului decedate.

Fracțiunea Platformei DA a propus ca polița medicală să le fie oferită gratuit tuturor veteranilor, indiferent, dacă sunt sau nu angajați în timpul muncii. Amendamentul însă nu a fost acceptat.

Precizăm că un proiect care prevedea polițe medicale gratuite pentru veterani a fost votat în lectură finală la mijlocul lunii iulie. Ulterior, votul a fost anulat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: