image
Sursa foto: archdaily.com

Membrilor Occupy Guguță le-a fost interzis să participe la şedinţa Consiliului Monumentelor; „Un precedent periculos”

Consiliul Național al Monumentelor Istorice discută astăzi despre mai multe subiecte, inclusiv şi despre situaţia cafenelei Guguţă. Mai mulţi membri ai grupului Occupy Guguță au încercat să participe la şedinţa Consiliului, însă accesul a fost restricţionat.

„Occupy Guguță își exprimă îngrijorarea în legătură cu interzicerea accesului activiștilor Vitalie Sprânceană, Vitalie Voznoi și Sergiu Bejenari la ședința Consiliul Național al Monumentelor Istorice, unde se discută inclusiv cazul cafenelei Guguță”, se arată într-un comunicat.

Potrivit informaţiilor, activiștii continuă să se afle acolo.

„Rita Garconiţa, secretara Consiliului, nu a făcut permise de intrare, așa cum a promis. Ion Ștefăniță, consilier municipal, membru al Consiliului, s-a făcut ca nu îi vede când a fost rugat să li se facă permise, la fel și alți membri ai Consiliului tot nu au vrut să ne ajute. Ion Mişchevca, reprezentant al serviciului de comunicare al Ministerului Culturii, a zis ca nu e responsabil de agenda Consiliului. Viceministrul Igor Șarov nu răspunde la telefon, la fel și secretarul de stat Andrei Chistol”, spun activiştii civici.

Membrii grupului Occupy Guguță consideră că aceasta este un precedent periculos, o acţiune netransparentă în activitatea Consiliului, mai ales în chestiunile ce țin de un sporit interes public.

Noutăţile partenerilor

comentarii: