image
Sursa foto: Jurnal.md

Deși PD a părăsit majoritatea parlamentară, PSRM nu se pierde: „Pentru Moldova” le asigură necesarul de voturi

Liderul PD Pavel Filip a anunțat în cadrul ședinței Parlamentului că se retrage din majoritatea parlamentară, iar Sergiu Sârbu, fost membru al grupului parlamentar Pro Moldova, a anunțat azi că formează împreună cu deputații „Partidului Șor” Platforma „Pentru Moldova” care va întruni în total 15 deputați. Deși nu există o majoritate parlamentară oficială în Parlament, PSRM, cu 37 de deputați, și Platforma „Pentru Moldova”, pot asigura majoritatea necesară actualei guvernări.

Liderul PD Pavel Filip a anunțat azi că democrații se retrag din majoritatea parlamentară și că de acum încolo „va susține proiectele de lege care vin cu beneficii clare pentru oameni și care apără interesul țării”.

Totodată liderul democraților a avertizat că alegerile au trecut, însă pandemia și criza economică a rămas. „Ieri a fost înregistrat un număr alarmant de cazuri de Covid – 1600. 40 % din testele efectuate au fost pozitive. În general, când această cifră depășește 8% este alarmant. 100 de doctori sunt infectați.Reiterez îndemnul Partidului Democrat să ne așezăm la masa de discuții pe o platformă largă cu toate partidele responsabile din Parlament, să vedem cum depășim această perioadă de criză”, a spus Filip.

La rândul său, deputatul Sergiu Sârbu, a anunțat azi în cadrul ședinței Parlamentului că împreună cu foștii săi colegi Ruxanda Glavan, Eleonora Graur, Grigore Repeșciuc, Corneliu Padnevici și Elena Bacalu, (plecați de la PD, apoi și din Grupul Pro Moldova n.r.), formează împreună cu deputații de la Partidul Șor, Platforma parlamentară „Pentru Moldova”. În total este vorba de 15 deputați. Sergiu Sârbu a precizat că a fost ales în funcția de secretar al platformei „Pentru Moldova”.

Deputatul a mai precizat că sunt gata să voteze „toate proiectele necesare cetățenilor RM”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: