În alt caz, este vizat şefa Casei de Cultură din Slobozia, raionul Ştefan Vodă care ar fi dat în chirie spaţiul edificiului contra unor sume de bani pe care le-ar fi tăinuit şi nu au mai ajuns în bugetul localităţii. Sancţiunea aplicată este de 1500 de lei.

O amendă similară urmează să achite un angajat al Serviciului vamal, care ar fi exercitat activitate de întreprinzător, contrar statutului funcţiei pe care o deţine.

Şi arhitectul-şef al Primăriei orașului Codru, care are fi abuzat de funcţia sa prin neaplicarea unei sancţiuni, s-a ales cu o amendă de 1750 de lei şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii pe un termen de trei luni.

Cea mai mare amendă însă a primit-o un medic-imagist din Orhei care ar fi pretins sistematic remunerări ilicite de la pacienţi. Prin decizia instanţei, femeia a fost privată şi de dreptul de a deţine funcţii pe un termen de trei luni.

În anul 2018, în gestiunea CNA s-au aflat 14 dosare contravenţionale, deschise pe cazuri de abuz, exces de putere, remunerări ilicite sau practicarea activităţii ilicite de întreprinzător.

Pe 5 din ele, instanţa de judecată s-a expus şi a aplicat amenzi, urmând să se pronunţe pe celelalte dosare.

Aceştia au fost amendaţi cu sume de până la 4000 de lei, dar şi cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii pe perioade de la trei la șase luni.