image
Sursa foto: Reuters

Procurori, despre violențele de la Capitoliu: Suținătorii lui Trump intenționau „să captureze și asasineze oficiali aleși"

Procurorii federali au oferit joi o nouă evaluare nefastă a asediului de săptămâna trecută de la Capitoliu de către susținătorii președintelui Donald Trump, spunând într-un dosar în instanță că manifestanții intenționau „să captureze și să asasineze oficiali aleși”, scrie Reuters.

Procurorii au oferit acest punct de vedere într-un dosar care solicita unui judecător să-l rețină pe Jacob Chansley, omul din Arizona și teoreticianul conspirației QAnon, care a fost fotografiat în timp ce stătea în biroul vicepreședintelui Mike Pence în camera Senatului SUA.

Motivarea mandatului de arestare de arestare, scrisă de procurorii Departamentului de Justiție din Arizona, intră mai în detaliu despre ancheta FBI asupra lui Chansley, dezvăluind că a lăsat o notă pentru Pence avertizând că „este doar o chestiune de timp, vine justiția”.

„Dovezi puternice, inclusiv propriile cuvinte și acțiuni ale lui Chansley la Capitoliu, susțin că intenția revoltei a fost de a captura și asasina oficiali aleși din guvernul Statelor Unite”, au scris procurorii.

Un apărător public care îl reprezenta pe Chansley nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii. Chansley urmează să se prezinte vineri la curtea federală.

Evaluarea procurorilor vine în momentul în care procurorii și agenții federali au început să aducă acuzații mai grave legate de violență la Capitoliu.

În cazul lui Chansley, procurorii au declarat că acuzațiile „implică participarea activă la o insurecție care încearcă să răstoarne cu violență guvernul Statelor Unite” și au avertizat că „insurecția este încă în curs”, în timp ce forțele de ordine se pregătesc pentru mai multe demonstrații în Washington.

Zeci de dosare deschise după insurecția de la Capitoliu

Departamentul de Justiție a deschi peste 80 de dosare penale în legătură cu revoltele violente de la Capitoluliul SUA de săptămâna trecută, în care susținătorii lui Trump au asaltat clădirea, au jefuit birouri și, în unele cazuri, au atacat poliția, notează b1.ro.

Multe dintre persoanele acuzate până acum au fost ușor depistate de FBI, care are peste 200 de suspecți, datorită în mare parte videoclipurilor și fotografiilor postate pe rețelele de socializare.

Noutăţile partenerilor

comentarii: