image
Sursa foto: Profimedia

Răsturnare de situație. Novak Djokovic ar putea participa la Roland Garros, chiar dacă este nevaccinat

Novak Djokovic (34 de ani) primește și vești bune, după ce s-a scris că prezența sa la Roland Garros, al doilea grand slam al anului, ar urma să fie interzisă.

Sărbul este nevaccinat și situația epidemică a majoritatea țărilor europene au făcut ca restricțiile să fie dure, iar sportivii să fie afectați.

Situația ieșită din comun din Australia care a rezultat în deportarea lui Novak Djokovic l-a afectat pe sârb, atât din punct de vedere personal, cât și din punct de vedere sportiv.

Ambiția sa de a deveni tenismenul care să aibă cele mai multe trofee de grand slam din istorie l-au făcut să-și asume un risc, care în final a dus la un scandal de proporții.

Sportivul din Serbia a primit la doar câteva zile după fiasco-ul din Australia încă o veste proastă. Noua lege în ceea ce privește carantinarea și restricțiile pentru oamenii nevaccinați din Franța nu i-ar fi permis acestuia să participe nici la al doilea turneu de grand slam al anului, Roland Garros.

Totuși, conform MSN.com, Novak Djokovic are o portiță în actuala lege care i-ar permite să se deplaseze în Franța și să participe la Roland Garros.

Certificatul obligatoriu impus în Hexagon se acordă oamenilor vaccinați, însă îl primesc și cei care au fost infectați în ultimele 6 luni și asta le permite să evite restricțiile.

Liderul 1 mondial a fost găsit pozitiv la jumătatea lunii decembrie, mai exact pe 16, lucru care face ca acesta să se încadreze în termenul de 6 luni prevăzut de noua lege din Franța.

Așadar, Novak Djokovic ar putea să intre în Franța și să participe legal la compeții sportive până la finalul lunii iunie. Roland Garros se va desfășura în perioada 22 mai - 5 iunie și tenismenul este așteptat să fie prezent pe tablou.

Sârbul este campionatul en-titre de anul trecut, când l-a învins în finală pe Stefanos Tsitsipas.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: