image
Sursa foto: facebook

Dodon, întrebat dacă condamnă bombardamentele: „Evident, am rămas fără lumină”

După nouă luni de la începerea războiului Rusiei în Ucraina, fostul președinte Igor Dodon, a comentat pentru prima oară bombardamentele Federației Ruse.

„Este foarte tragic pentru noi, pentru că din cauza la aceste bombardamente a Federației Ruse asupra Ucrainei noi am rămas fără lumină electrică și pentru noi asta este foarte grav”, a declarat Igor Dodon într-un interviu pentru Publika md.

Tras de limbă de reporter, dacă „condamnă acest lucru?”, Dodon a spus că „evident” din moment ce a rămas fără lumină.

„Noi am rămas fără lumină, şi dumneavoastră, şi eu, acasă. La mine, la Buiucani mai repede s-a aprins, dar în unele regiuni a durat şi 24 de ore! Și să nu dea Domnul la iarnă să fie așa ceva”, a spus Igor Dodon

Mai mult ca atât fostul șef de stat a ținut să mulțumească României de la care astăzi RM cumpără energie electrică. „Trebuie de găsit o soluţie tehnică, dacă procurăm energie electrică de la români. Iar pentru asta trebuie să le spunem mulţumesc, chiar dacă e mai scump. Trebuie să vedem tehnic cum să nu fim afectaţi, malul drept al Nistrului, măcar", a spus el.

Anterior fostul lider socialist amenința populația cu diverse scenarii apocaliptice, că în sezonul rece vor fi nevoiți să achite câte 30 de lei pentru m. cub de gaze furnizate de Rusia și că va crește substanțial și prețul la energia electrică. Dodon îndemna conducerea să meargă la negocieri la Moscova, iar populația - să lupte pentru schimbarea puterii la Chișinău.

Săptămâna trecută premierul Natalia Gavrilița a anunțat că Fondul de reducere a vulnerabilității energetice, instituit în anul curent, prevede compensații de 5 miliarde de lei, dublu față de anul trecut.

Totodată, amintim că Igor Dodon este unul dintre puținii politicieni care acum două luni i-a adresat felicitări președintelui rus Vladimir Putin, pe care l-a caracterizat ca fiind „un om de stat remarcabil, care și-a câștigat încrederea și un înalt prestigiu internațional”.

Poporul moldovenesc apreciază prietenia cu Rusia, onorează tradițiile și valorile noastre comune. Sunt convins că, în ciuda obstacolelor interne și externe existente, Moldova și Rusia se vor strădui mereu pentru o cooperare cu mai multe fațete și un parteneriat strategic”, nota Igor Dodon într-o felicitare adresată criminalului de război, afișată și pe rețelele sale de socializare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: