Breaking News

image
Sursa foto: parlament.md

Chicu, a treia încercare eșuată de a prezenta asumarea răspunderii; Greceanâi: Miercuri vom discuta cât poate dura boicotul

Ședința plenară a Parlamentului a eșuat și astăzi din lipsă de covurm. A fost a treia încercare a premierului Ion Chicu de a prezenta proiectele de lege pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea.

Din cei 101 de deputați, doar 50 s-au prezentat la ședință. Fracțiunile din opoziție au boicotat ședința în semn de protest față de faptul că Guvernul a ocolit procedura legislativă.

„Nu vi se pare interesantă situația aceasta? Colegii noștri deja a treia oară boicotează ședințele plenare. Doi din ei am informație că vor bociota în continuare”, a declarat președintele Parlamentului, Zinaida Greceanâi.

Ea a anunțat că situația va fi discutată miercuri, la Biroul Permanent al Parlamentului.

„Vom discuta cât poate dura boicotul colegilor noștri care pur și simplu nu vor să intre în vigoare niște legi pe care cetățenii noștri le așteaptă”, a mai spus Greceanâi.

Ultimele două ședințe ale Parlamentului, stabilite pentru joi și vineri, la fel nu au avut loc din lipsă de cvorum, după ce opoziția le-a boicotat în semn de protest.

Chicu a declarat astăzi că, dacă situația se va repeta, va fi examinată posibilitatea dizolvării Parlamentului.Ședința Parlamentului poate fi urmărită în direct.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: