image
Sursa foto: Getty Images

Juventus a publicat o scrisoare de adio emoționantă pentru Cristiano Ronaldo: "Ce a fost scris rămâne pentru totdeauna!"

Cristiano Ronaldo (36 de ani) a părăsit-o pe Juventus în această vară, pentru a se reîntoarce la Manchester United.

Portughezul a petrecut aproximativ trei ani la "Bătrâna Doamnă", cucerind mai multe trofee individuale sau colective. În semn de recunoștință pentru realizările lui CR7 în tricoul bianconeri, cei de la Juventus au publicat luni o scrisoare de despărțire pe site-ul oficial, în care îi acordă portughezului laurii cuveniți.

"Pe 10 iulie 2018, două legende ale fotbalului european și mondial și-au unit forțele - Cristiano Ronaldo a devenit jucătorul lui Juventus. Astăzi, după trei ani împreună și 133 de meciuri, 101 goluri marcate și cinci trofee câștigate, acest capitol s-a încheiat... CR7 și Juventus au luat-o pe căi diferite.

În acea zi de iulie, când Cristiano a ajuns în Torino, senzația electrică a acelor zile grozave putea fi simțită în aer. Fanii lui Juventus l-au întâmpinat pe CR7 ca pe un rege, dornici să îl vadă pe teren și să se bucure alături de acesta. A fost o poveste minunată.

Premierele lui ne-au impresionat: prima apariție la Villar Perosa, unde s-au unit tradiția și dorința de a scrie un viitor grozav, primul meci oficial în Verona împotriva lui Chievo, și desigur, primul lui gol, primul "Siuuu" legendar, care a stârnit ecouri pe Allianz Stadium la meciul cu Sassuolo. Apoi, au venit primele trofee câștigate împreună: prima Super Cupă, evident decisă de el, primul campionat, și anul acesta prima Cupă a Italiei. Dar asta nu e tot: el s-a aflat, de asemenea, pentru prima dată pe primul loc în clasamentul marcatorilor în campionat. Apoi au fost recordurile bătute - ele fiind multe.

A fost primul jucător din istoria lui Juventus care a marcat 100 de goluri în toate competițiile în primele trei sezoane la echipă, și de când a venit în Serie A, a înscris mai multe goluri decât orice alt jucător: 81, cu cel puțin 10 mai multe decât oricine. Nu în ultimul rând, prin titlul de golgheter în camponatul Italiei a reușit să fie primul care stă pe tronul celor mai buni marcatori atât în Serie A, cât și în La Liga și Premier League.

Momentele de neuitat trăite împreună au fost foarte multe. Le putem aminti și retrăi, dar nu ne ajută, pentru că fiecare are amintirea lui specială cu CR7. Fiecare are un sentiment aparte pe care nu trebuie să se pună praful, pentru că toată lumea își va aduce aminte ce a simțit când a mers pe acest drum împreună cu el.

Astăzi, acel legământ născut pe 10 iulie, acum trei ani, s-a consumat, dar ce a fost scris va rămâne pentru totdeauna. A fost o călătorie minunată", a fost mesajul postat de Juventus.

La rândul lui, starul portughez a ținut să transmită un mesaj pentru fani și toată gruparea italiană.

"Astăzi mă despart de un club fantastic, cel mai mare din Italia și cu siguranță unul dintre cele mai mari din toată Europa. Mi-am dat inima și sufletul pentru Juventus și mereu voi iubi orașul Torino până în ultimele zile. Suporterii "bianconeri" mereu m-au respectat și eu am încercat să le mulțumesc luptând pentru ei în fiecare meci, în fiecare sezon, în fiecare competiție. În final, ne putem uita cu toții înapoi și să realizăm că am realizat lucruri mari, nu toate pe care le doream, dar totuși am scris împreună o poveste destul de frumoasă.

'Juve, povestea unei mari iubiri

Albul îmbrățișează negrul

Scandările care cu adevărat ies la iveală

Juventus va fi mereu'

Mereu voi f i unul dintre voi. Acum voi sunteți parte din istoria mea, așa cum și eu simt că sunt parte din istoria voastră. Italia, Juve, Torino, suporterii bianconeri, mereu veți fi în inima mea", a scris Ronaldo, alături de un clip video superb cu cele mai frumoase momente ale sale în tricoul lui Juve.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: