image
Sursa foto: Getty Images

UEFA, avertisment fără precedent: ”Fotbaliștii care vor juca în Super Ligă vor fi excluși de la Euro și Mondiale!”

Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a avut o luare de poziție după anunțul înființării Superligii Europene de către 12 cluburi de top.

El i-a acuzat de lăcomie pe conducătorii ”duzinii murdare” și a făct precizări importante pentru soarta jucătorilor acestor echipe.

”Lumea fotbalului, guvernele, întreaga societate dezaprobă acest proiect fără sens. Toate federațiile sunt împotriva acestor planuri cinice.Nu-i interesează decât banii din buzunar, e un scuipat pe obrazul iubitorilor de fotbal.

Nu vom permite asemenea schimbări, iar jucătorii care vor participa la această acțiune cu circuit închis nu vor mai avea dreptul de a reprezenta echipa națională.Nici la Campionatul European, nici la cel Mondial”, a fost avertismentul lui Ceferin, care a precizat că va avea marți o întâlnire în acest sens cu președintele FIFA, Gianni Infantino.

Ceferin și-a nuanțat puțin declarațiile atunci când a fost întrebat dacă această interdicție va fi aplicată de la turneul final al Campionatului European din acest an, spunând că vor trebui studiate detaliile juridice.

Apariția Superligii europene a stârnit un scandal uriaș în fotbal. UEFA este pregătită să ia măsuri drastice, chiar excluderea a trei echipe din semifinalele Champions League!

Jurnalistul Tancredi Palmeri a anunțat că UEFA se pregătește să le excludă pe Real Madrid, Manchester City și Chelsea din actuala ediție a Champions League, după ce aceste cluburi s-au alăturat proiectului Superligii. Mai mult decât atât, UEFA vrea să le interzică fotbaliștilor legitimați la cele 12 cluburi fondatoare din Superligă să participe la Euro 2020.

Din informațiile celebrului jurnalist, armata de avocați de la UEFA caută o măsură legală prin care să excludă Real Madrid, Manchester City și Chelsea din semifinalele Champions League.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: