Potrivit clasamentului, cel mai bine stăm la capitolul înregistrarea afacerilor şi ocupăm locul 14 în acest clasament. În ceea ce privește înregistrarea proprietății, Moldova a ocupat locul 22, protejarea investitorilor minoritari - 33, tranzacții transfrontaliere - 35, plata impozitelor - 35, contractarea împrumuturilor - 44, închiderea afacerii - 68, executarea contractelor - 69, obţinerea electricităţii – 80

În ceea ce priveşte contractarea unui împrumut, Moldova a ocupat locul 42, protejarea investitorilor minoritari – 33, plata impozitelor – 32, executarea contractelor – 62, închiderea afacerii – 65, obţinerea electricităţii – 81.

Cea mai joasă poziţie o avem la capitolul obţinerea autorizaţiilor de construcţie – 172.

Primele trei locuri în clasament sunt ocupate de Noua Zeelandă, urmată de Singapore și Danemarca. Top 3 rămâne nemodificat față de raportul din anul precedent.

Urmează Hong Kong, Coreea de Sud, Georgia, Norvegia, SUA, Marea Britanie și Macedonia.

România ocupă locul 52 (45 - în raportul trecut), Rusia – 31 (35), iar Ucraina – 71 (76).

Nu a existat nici o schimbare în partea de jos a clasamentului. Există doar un singur loc în care este mai dificil să se facă afaceri decât în Venezuela și Eritreea - Somalia a venit din nou ultima.

Banca Mondială subliniază că un număr record de 128 de economii au făcut 314 reforme anul trecut pentru a uşura demararea unei afaceri, a crea locuri de muncă şi a atrage investiţii.