Breaking News

image
Sursa foto: GettyImages

Chinezii au introdus mii de gâște într-unul din cele mai mari deșerturi din țară: Ce au vrut să descopere

Un parc industrial din deşertul Ulan Buh, situat în nordul Regiunii Autonome Mongolia Interioară din China, a găsit o soluţie alternativă la lucrători angajaţi pentru eliminarea buruienilor - gâştele, relatează Agerpres citând agenţia Xinhua.

Circa 2.000 de gâşte au fost introduse la sfârşitul lunii mai în parcul industrial chino-israelian de prevenire şi control al deşertificării din judeţul Dengkou pentru a consuma iarba de pe 50 de hectare plantate cu peri. Chinezii au vrut să vadă dacă păsările sunt mai eficiente decât oamenii.

„Gâştele au avut un efect evident, buruienile dispărând în mare măsură”, a declarat Wang Huimin, un muncitor din cadrul parcului.

Potrivit lui Wang, gâştele ajută la economisirea costurilor forţei de muncă cu până la 250.000 de yuani (aproximativ 36.000 de dolari americani) pentru eliminarea buruienilor şi ajută totodată la fertilizarea solului.

Păsările urmează să fie vândute în octombrie, ceea ce va aduce un venit de până la 300.000 de yuani (aproximativ 43.000 de dolari americani), a precizat Wang.

Yuan Yan, directorul biroului pentru agricultură, creşterea animalelor şi ştiinţă şi tehnologie din Dengkou, a declarat că aceste gâşte reprezintă atât o modalitate biologică de a elimina buruienile, cât şi o sursă de venit, un proces eficient pentru controlul mediului deşertic.

Al optulea cel mai mare deşert din China, Ulan Buh, acoperă o suprafaţă totală de 1 milion de hectare, aproape o treime din suprafaţa sa fiind în Dengkou. După 70 de ani de management ecologic, peste 180.000 de hectare au fost plantate cu vegetaţie, care constituie o barieră ecologică.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: