image
Sursa foto: AP

Dodon nu vede o problemă în faptul că a divulgat numele pacientei bolnave de COVID 19 și nu-și va prezenta scuze

Președintele Igor Dodon nu vede o problemă în faptul că a dezvăluit numele femeii infectate cu COVID-19, dând de înțeles că nici nu intenționează să-i prezinte scuze publice.

Șeful statului a fost solicitat astăzi de presă să comenteze demersul depus la Procuratura Generală prin care se cere anchetarea sa pentru dezvăluirea identității femeii bolnave de noul tip de coronavirus

„Nu este o noutate pentru mine că cineva încearcă să facă show-uri politice și capital politic. Adresări la Procuratura Generală au fost și vor mai fi în contextul alegerilor prezidențiale. Eu am verificat. În Republica Moldova sunt peste 500 de persoane cu acest nume. Alte date personale nu au fost furnizate”, a spus Igor Dodon.

Președintele a fost întrebat dacă intenționează să prezinte scuze familiei femeii bolnave pentru gestul său, care a fost criticat dur de experți și societatea civilă.

„Față de toți cei 500 de cetățeni ai RM cu același nume? Vă mulțumesc de întrebare”, a fost răspunsul lui Dodon.

Precizăm că deputatul PPDA Liviu Vovc este cel care a depus demersul la Procuratură. Legislatorul a precizat că dacă PG va dispune inițierea acestei cauze, procurorul general Alexandr Stoianoglo este așteptat în Parlament să ceară ridicarea imunității președintelui, lucru care se poate întâmpla prin votul a 2/3 din deputați.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: