image
Sursa foto: worldfootball.net

Fundașul „Zimbru”, Donny Van Iperen, se află în continuare în comă, în stare extrem de gravă

Donny Van Iperen, de la „Zimbru”, se află în comă, în stare extrem de gravă, după ce a fost lovit la cap în timpul meciului cu Dinamo-Auto Tiraspol, din campionatul național. „Starea fotbalistului nu s-a ameliorat de la internare”, au declarat pentru Jurnal TV medicii de la Institutul de Neurologie din Chișinău. Asta după ce ieri administrația Clubului „Zimbru” anunța presa că fundașul Donny van Iperen este în afara oricărui pericol și nu se află în comă.

„Pacientul a fost internat în Secția reanimare în stare foarte gravă. Acum, starea lui nu s-a ameliorat. Fotbalistul se află în comă cerebrală Glasgow 6-7 puncte”, a precizat Institutul de Neurologie și Neurochirurgie, pentru Jurnal TV.

Informațiile vin în contradicție cu mesajul publicat duminică de administrația „Zimbru Chișinău”, care spunea că „starea jucătorului este una stabilă, el fiind în afara oricărui pericol, și că nici nu este în comă.

Mai multe detalii la acest subiect aflați deseară, la Jurnal TV, în cadrul buletinului de știri de la 19:00.

Amintim că Donny van Iperen a fost lovit sâmbătă de portarul lui Dinamo-Auto, Allogho Toung, în timp ce urmărea o minge centrată din lovitură liberă. Ciocnirea s-a petrecut în minutul 11 al partidei, iar Donny s-a prăbușit imediat pe gazon, inconștient. Echipa medicală a intervenit cu întârziere, în timp ce fotbaliștii priveau îngroziți și solicitau intervenția ambulanței cu gesturi disperate. Van Iperen a fost scos de pe teren pe targă și urcat în ambulanță. Aceasta însă nu l-a transportat la spital imediat, dar a așteptat o altă ambulanță care l-a preluat pe fotbalist. După câteva ore petrecute la spitalul din Tiraspol, jucătorul celor de la Zimbru a fost transportat la Chișinău.

Noutăţile partenerilor

comentarii: