image
Sursa foto: jurnal.md

Filat la Jurnal TV: Ce spune despre mașinile de la Șor, cardul cu milioane și emisarul trimis de Plahotniuc în penitenciar

Fostul premier Vladimir Filat a confirmat, în studioul Jurnal TV, faptul că Vladimir Plahotniuc a trimis un emisar în penitenciar care i-a propus să semneze un denunț împotriva lui Igor Dodon. Totodată, Filat a comentat declarațiile lui Șor precum că acesta i-ar fi oferit mai multe cadouri, printre care șase mașini, zboruri de lux, dar și un card bancar cu 2,6 milioane de lei.

„A fost o tentativă. A fost un emisar care a încercat să vorbească cu mine în vederea anumitor favoruri și mi-a dat de înțeles că e nevoie să depun un denunț împotriva lui Dodon. Eu suficient am fost „beneficiar” al denunțurilor mincinoase. Nu am intrat în detalii, doar s-a început discuția”, a declarat Filat la „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, precizând că a refuzat să semneze un asemenea denunț.

Fostul premier a evitat să spună cine a fost acea emisarul trimis de Plahotniuc, dar și să ofere mai multe detalii.

„Nu cred că întâmplător a fost ales momentul când Șor a ieșit cu geanta în public. Șor și-a demonstrat utilitatea de sculă utilă, dar eu nu mă implic în asemenea jocuri”, a menționat Filat.

Ex-președintele PLDM a fost solicitat să comenteze declarațiile din denunțul în baza căruia a fost condamnat, precum că ar fi zburat cu avionul lui Ilan Șor, ar fi primit în dar mașini, precum și un card cu milioane.

„Vorbesc de o singură mașină, celelalte nu au fost folosite de mine. Cei care au asigurat serviciile de pază... Modul în care a ajuns în folosința dânșilor este o discuție aparte. Acel cadou, după ce am fost demis, nu a fost oferit de Șor, ci de „prietenii” mei”, a declarat Vladimir Filat.

În ceea ce privește cardul bancar cu 2,6 milioane de lei, Filat a spus: „Eu nu am folosit aceste carduri, le-au folosit membrii familiei, dar asta nu înseamnă că banii au fost oferiți de Șor. Acest dosar va fi rejudecat. Atunci vom avea posibilitatea să venim cu argumente”.

... iar despre zborurile cu avionul lui Șor: „Eu am zburat cu singurul avion charter care era în Republica Moldova”, a fost explicația fostului premier.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: