image
Sursa foto: Facebook/Matei Dobrovie

Legislator de la București: Marele perdant al alegerilor din RM - România; A mizat pe guvernarea Plahotniuc

Marele perdant al alegerilor parlamentare din Republica Moldova este România. Și asta pentru că a mizat foarte mult timp pe Plahotniuc, pe guvernarea așa-zis europeană, care s-a dovedit a fi una anti-europeană, de fapt.

Este declarația deputatului PNL Matei Dobrovie.

„Acum cred că e vorba și despre faptul că politica Bucureștiului a fost falimentară și iată că acum variantele de lucru pentru a forma un Guvern la Chișinău sunt foarte puține. Deci avem un scenariu în care PSRM și PD și-ar oficializa relația informală pe care au avut-o până acum de colaborare și ar guverna împreună, ceea ce se pare că e un scenariu destul de improbabil, pentru că se pare că Moscova nu-l lasă pe dl Dodon să fie roată la căruță, cum se spune, sau vioara a doua într-un Guvern condus de Plahotniuc, care i-ar conferi din nou puteri extinse acestuia, pe de altă parte avem scenariul, iarăși destul de complicat, în care PD ar reuși să formeze o majoritate de strânsură cu independenții, cu Partidul „Șor” și, eventual, cu socialiști, care-și vor descoperi peste noapte vocația pro-europeană”, a declarat deputaul român la Europa Liberă.

„România, mizând pe această guvernare Plahotniuc, este ieșită în pierdere în sensul că vă dați seama cum ar arăta un Guvern „pro-Moldova” PSRM-PD, în care să avem forțe pro-ruse la guvernare. Despre ce parcurs pro-european am mai discuta? Sunt foarte curios cum ar mai putea Ministerul de Externe al României, care s-a grăbit să spună că alegerile sunt corecte, deși au fost o grămadă de fraude și de oameni transportați, știți foarte bine acele filmări nu numai din Transnistria și din alte părți și tot felul de nereguli și fraude, cum ar mai putea Bucureștiul să susțină parcursul pro-european al unui Guvern în care se află și forțe pro-ruse?”, a adăugat Matei Dobrovie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: