image
Sursa foto: privesc.eu

Dinu Plângău: Ceea ce se întâmplă la CSM măsoară gradul cel mai de jos în care se înfăptuiește actul politic în RM

„Ceea ce se întâmplă astăzi la CSM măsoară cu mare precizie gradul cel mai de jos în care se înfăptuiește actul politic în Republica Moldova. Este evident pentru toți cei care cunosc care sunt mizele acestui concurs, cât de mari sunt interesele celor care refuză cu îndârjire să permită justiției să se autoreformeze”. Este declarația deputatului Platformei DA Dinu Plângău.

„Tot felul de personaje, purtători de vulnerabilități, întreținute de către cei care se află în spatele lor sunt astăzi dispuși să riște din nou viitorul Moldovei și al oamenilor doar pentru a păstra și apară un set de interese de grup care nu au nicio legătură cu interesul național. Captivitatea justiției din Republica Moldova pare astăzi o telenovelă care nu se mai sfârșește, iar episodul din această etapă, numirea membrilor CSM, este rezultanta crudă a unor decizii politice regretabile care i-au permis lui Dodon și celor din anturajul lui să-și intabuleze pe nume propriu întreaga justiție din Republica Moldova”, a declarat Dinu Plângău.

Deputatul PPDA a făcut apel „către toți cei care își permit astăzi să batjocorească justiția din Republica Moldova, unii chiar prin propria lor candidatură, să înțeleagă că Moldova se va schimba foarte curând”.

„Iar stăpânii lor vor sfârși în închisori sau fugiți, asemenea celui care a creat în ultimii 10 ani un sistem monstru la care voi și stăpânii voștri nu vreți în niciun chip să renunțați. Aduc la cunoștința opiniei publice, că imediat după instalarea lui Andrei Năstase ca președinte al Republicii Moldova, cu sprijinul poporului vor fi organizate alegeri anticipate, iar noua configurație a Parlamentului Republicii Moldova și Guvernul pro-european instalat va activa articolele legii prin care Republica Moldova este declarată, încă de anul trecut, stat captiv. Atunci, cu transparență și asumare, justiția își va intra în mod natural în drepturi și se va face dreptate pentru toți și pentru fiecare în parte”, a mai spus Dinu Plângău.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: