image
Sursa foto: Jurnal.md

Dodon confirmă: A doua identitate a lui Plahotniuc, eliberată pe numele Novak Vladislav Vladimir

Fostul șef al PD, Vladimir Plahotniuc, a primit un al doilea pașaport cu numele Novak Vladislav Vladimir la indicația fostei conduceri a Serviciului de Informații și Securitate. Despre aceasta a anunțat președintele Igor Dodon, după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

„Pentru eliberarea unei identități duble, este așa procedură, la inițiativa conducerii SIS, pentru chestii de securitate națională, agenții de securitate aceste acte. S-a confirmat că în 2018, conducerea SIS, domnul Botnari a inițiat eliberarea a două identități suplimentare pentru doi cetățeni ai RM. Au fost perfectate pe 29 iulie 2018 un pașaport pe numele Novak Vladislav Vladimir și pe data de 20 august 2018 pe numele Reznic Alexandru Mihai. Aceste identități nu au fost utilizate, conform informației din baza de date, aducă aceste pașapoarte nu au fost utilizate pentru a ieși din RM”, a declarat șeful statului.

În ceea ce privește a doua identitate, Dodon a refuzat să precizeze despre ce persoană este vorba.

„Nu pot să vă dau numele. Când cei de la SIS vor desecretiza această informație vă voi spune. Nu este persoană publică, nu e funcționar de stat, nu e membru de partid”, a precizat Dodon.

Procuratura Anticorupție a inițiat, pe 19 octombrie, un proces penal pe acest caz. „Asta pentru a afla de la fosta conducere a SIS care au fost argumentele”, a mai spus Dodon.

Informațiile privind dubla identitate a fostului șef PD, Vladimir Plahotniuc, au fost dezvăluite acum două săptămâni la Jurnal TV.

Noutăţile partenerilor

comentarii: