image
Sursa foto: ANI

Doi șefi de instituții subordonate Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare și alți subiecți, verificați de ANI

În șapte proceduri de control privind eventuale conflicte de interese admise în funcția publică sunt vizați doi directori de instituții publice, aflate în subordinea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, doi primari din raioanele Drochia și Ștefan Vodă, un consilier raional din orașul Rezina, un funcționar din cadrul primăriei Hâncești și un director de gimanziu din raionul Strășeni. Un control pe avere a fost inițiat pe numele unui funcționar public cu statut special al Serviciului Vamal.

Două încălcări ale legislației au fost stabilite de inspectorii de integritate. Un consilier din raionul Cahul a fost constatat cu diferență substanțială între averea dobândită și veniturile realizate, iar un alt ales local din Consiliul Vadul lui Vodă din municipiul Chișinău s-a ales cu un conflict de interese, nedeclarat și nesoluționat în termen.

Trei cauze contravenționale au fost pornite pentru nedepunerea declarațiilor de avere și interese personale. Este vorba despre trei consilieri din Consiliul Lăpușna din raionul Hâncești, care riscă câte o amendă pentru nerespectarea acestei obligativități.

În săptămâna 11 – 15 octombrie 2021, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat opt controale.

Cinci conflicte de interese au fost soluționate de inspectorii de Integritate, iar 10 Certificate de Integritate au fost eliberate la solicitarea angajatorilor.

comentarii: