image
Sursa foto: chisinau.md

Costul covorului Silviei Radu: În ce puteau fi investite cele aproape două milioane de lei

Banii cheltuiți pentru covorul de panseluțe din centrul capitalei puteau fi folosiți cu mai mult folos. O recunoaşte chiar şefa adjunctă a Regiei „Spaţii Verzi”, pentru că muncitorii acestei întreprinderi municipale se confruntă cu destule lipsuri. Iar cofondatoarea Asociației obștești „Părinți solidari” este de părere că banii trebuiau să fie utilizați pentru construcția unor terenuri de joacă sau pentru reparația mai multor grădinițe. De asemenea, documentele arată că florile au costat mai mult decât au declarat autoritățile locale.

Directoarea adjunctă a Regiei „Spații verzi”, Galina Leahu, a încercat să justifice gestul primarului interimar, dar a recunoscut că întreprinderea municipală are nevoie de multe lucruri pentru a ușura viața angajaților.

Și cofondatoarea organizației obștești „Părinți solidari” susține că banii puteau fi cheltuiți altfel. Ala Revenco a făcut un calcul în ce ar fi putut fi investite cele aproape două milioane de lei.

Echipa Jurnal TV a încercat să discute cu reprezentanţii firmei „Decor Bureau”, care a primit banii din bugetul public. Inițial, jurnaliștilor li s-a spus la telefon că, în scurt timp, va reveni persoana responsabilă de acest proiect și ne va oferi răspuns la toate întrebările. Doar că nimeni nu a revenit şi nici nu a mai răspuns la cele două numere de telefon ale companiei.

Amintim că, acum două zile, Silvia Radu a inaugurat covorul de flori în cadrul unei conferințe de presă şi a anunţat că acesta a costat 1,8 milioane de lei. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei capitalei, Vadim Brânzaniuc, licitația pentru procurarea florilor a fost organizată pe 30 martie. Pe 5 aprilie a fost semnat contractul cu agentul economic, iar pe 11 aprilie florile au fost livrate. Astăzi, Brânzaniuc nu a răspuns la telefon pentru comentarii. De menţionat că acelaşi agent economic, „Decor Bureau” SRL, a încheiat acum o lună un contract de aproape 300 de mii de lei cu Secretariatul Parlamentului Republicii Moldova pentru servicii de iluminare, sunet şi decorul unei săli de conferinţe.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: