image
Sursa foto: Profimedia

Anunțul făcut de spanioli: ”Nadal are o ruptură de șapte milimetri”

Rafael Nadal (36 de ani, locul 4 ATP) s-a calificat în semifinalele turneului de la Wimbledon după victoria cu Taylor Fritz (24 de ani, 14 ATP), scor 3-6, 7-5, 3-6, 7-5, 7-6 (10-4).

Rafael Nadal ar putea rata semifinala cu Nick Kyrgios din cauza problemelor medicale, cu care s-a tot confruntat în ultimul timp. De data aceasta, spaniolul a avut probleme cu abdomenul în meciul cu Fritz, din cauza cărora a dus cu greu partida până la capăt.

Spaniolii anunță că Rafael Nadal se confruntă în acest moment cu o accidentare destul de serioasă, dar cu toate acestea vrea să dispute meciul din semifinale cu Nick Kyrgios.

”Rafael Nadal are o ruptură de șapte milimetri la unul dintre mușchii abdominali.

Eroismul lui Nadal: vrea să joace semifinala cu o ruptură de șapte milimetri în abdomen”, au notat spaniolii de la Marca.

La antrenamentul de joi dimineața, Rafael Nadal nu a servid deloc în încercarea de a se proteja pentru meciul de vineri de la Wimbledon cu Nick Kyrgios.

La ultima conferință de presă, Nadal a mărturisit că nu știe dacă va putea juca în semifinale. Fostul lider mondial va lua o decizie în acest sens după ce se va consulta cu echipa lui.

"Corpul meu e bine, dar este ceva în neregulă cu abdomenul. De la 3-1 în primul set, de fiecare dată când serveam aveam un junghi acolo. Am crezut că nu voi putea termina partida. E adevărat că tatăl și sora mea mi-au tot cerut să abandonez. Dar energia publicului m-a ajutat, așa că vă mulțumesc.

Nu știu dacă voi participa în semifinale, am nevoie să mă informez, să îmi fac niște teste și trebuie să ascult de cei care se pricep. Este o decizie de jucător, dar și una de echipă. Când nu am o anumită problemă, dau de alta. Sunt îngrijorat pentru că știu ce dureri am avut și prin ce am trecut", a declarat Nadal, potrivit sursei citate.

Pentru un loc în finală, Rafael Nadal, campion în acest an la Australian Open și la Roland Garros, ar trebui să joace împotriva australianului Nick Kyrgios, care a trecut în trei seturi de Cristian Garin, 6-4, 6-3, 7-6 (5).

Pe cealaltă jumătate de tablou se înfruntă Novak Djokovic și Cameron Norrie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: