image
Sursa foto: Jurnal.md

Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu pentru încă 20 de zile; Magistrații au admis parțial recursul procurorilor

Ex-președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, rămâne în arest la domiciliu. Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au admis parțial solicitarea procurorilor, prelungind cu încă 20 de zile măsura de arest preventiv în privința fostului șef de stat.

Avocații fostului președinte au declarat că vor contesta această decizie, întrucât nu ar fi fost prezentate „probe clare” pentru menținerea măsurii de arest preventiv.

De cealaltă parte, procurorii susțin că ar fi cerut mai multe interdicții în privința fostului șef de stat, motiv pentru care vor insista ca decizia judecătorilor să fie reexaminată.

Ex-președintele RM este bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită.

Aminitim că la 24 mai, procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție în comun cu CNA și SIS au descins cu percheziții la domiciliul lui Igor Dodon de pe strada Paris din sectorul Buiucani al capitalei, într-un penthouse din Chișinău, la o bază de odihnă din Molovata, una din Sadova și o casă de locuit din Sadova.

Ulterior că pe 23 iunie, judecătorul de instrucție a admis demersul procurorilor anticorupție și a autorizat punerea sub sechestru a bunurilor imobile deținute personal de către ex-președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, precum și a celor deținute prin intermediul unor persoane interpuse.

comentarii: