image
Sursa foto: YouTube

Igor Munteanu, în fața protestatarilor: Instituțiile din RM sunt slabe și oligarhia e pofticioasă; Avem nevoie de democrație

„Suntem aici deoarece pentru noi contează libertatea. Suntem atâtea personalități care au ce sune și pentru care este important să trăiască într-un stat guvernat de lege. Noi suntem lângă Ștefan cel Mare, ei sunt lângă cârnațul pe care l-a împărțit Șor. Instituțiile sunt slabe și oligarhia pofticioasă care baga mâna în buzunarul nostru. Suntem aici pentru ca să fie recunoscute legile noastre. Anul trecut și în acest an s-au pus la cale infracțiuni la scara mondială, s-a votat amnistia. Parlamentul a votat legi care au fost criticate de toată lumea”.

Declarațiile au fost făcute de către directorul executiv al IDIS „Viitorul”, Igor Munteanu, în fața protestatarilor din central capitalei.

În context, Igor Munteanu a spus că „Parlamentul a votat în mod automat, orb. Este o rușine ce s-a întâmplat. Aceste grupuri, care au votat legile din iulie, nu au de gând să dea înapoi, au votat pentru ca să-și apere interesele”.

Totodată, directorul executiv al IDIS „Viitorul” a venit cu un îndemn: „Avem nevoie de unitate, democrație și încredere reciprocă. Trebuie să construim un stat cu instituții puternice. Să avem curajul să privim înainte și să nu uităm de ce suntem aici”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: