image
Sursa foto: social.gov.md

Aproape 1800 de copii refugiați din Ucraina sunt încadrați în instituțiile de învățământ din Republica Moldova

Datele centralizate de Ministerul Educației și Cercetării, comunicate de Organele locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDÎ), arată că, la data de 30 septembrie 2022, 1782 de copii refugiați din Ucraina au fost înscriși în anul de studii 2022-2023 în școlile și grădiniţele din Republica Moldova, dintre care 1156 de elevi și 626 de preșcolari.

625 de copii frecventează ciclul primar, 505 elevi sunt încadrați la nivelul gimnazial și 26 la cel liceal, în cadrul a 226 de instituții de învățământ general din țară. Instruirea se face în limbile română și rusă. Astfel, din numărul total de elevi încadrați în instituțiile de învățământ general, 160 studiază în limba română și 996 urmează lecțiile în limba rusă.

626 de copii sunt înscriși în 212 instituții de învățământ preșcolar, iar 114 copii participă la activitățile extrașcolare organizate în cadrul a 18 instituții de învățământ extrașcolar din Republica Moldova.

Ministerul Educației și Cercetării monitorizează procesul de integrare a copiilor și tinerilor ucraineni în sistemul de învățământ din Republica Moldova și îndeamnă părinții copiilor refugiați să depună cereri de înscriere pentru copii, la școlile din circumscripția unde locuiesc.

Mai multe informații privind procedura pentru încadrarea copiilor din familiile refugiate din Ucraina în instituţiile de învățământ din Republica Moldova găsiți accesând linkul https://bit.ly/3RZhziJ.

comentarii: