image
Sursa foto: NordNews

Profesoara din Hiliuți care a criticat „tăierea panglicii la WC”, chemată pentru a fi mustrată de președintele raionului

Profesoara de la gimnaziul din satul Hiliuți, raionul Râșcani, care s-a arătat deranjată de modul în care a fost inaugurat veceul din cadrul instituției, a fost chemată azi în cabinetul președintelui raionului Vasile Secrieru pentru a fi mustrată că a adus critici la adresa celor care au dat bani pentru construcția veceului.

„Mi-a spus să las directoarea să lucreze, de parcă eu pun bețe-n roate cuiva. Probabil s-a referit la interviul de ieri. Eu doar mi-am expus părerea, într-o țară democratică, unde libertatea de exprimare este liberă. Nu am ofensat pe nimeni. Mi-a reproșat că vom rămâne cu stadionul nereparat. Directoarea m-a sunat dis-de-dimineață și m-a anunțat că sunt așteptată în biroul președintelui raionului, asta deși am avut ore. Mi-am imaginat cele mai negre scenarii. Mă gândeam că voi ajunge astăzi să discut și cu domnul Igor Șarov”, a menționat Nelea Diaconu, pentru NordNews.

Președintele raionului Râșcani, Vasile Secrieru, a evitat să răspundă la întrebări, motivând că abia a ieșit dintr-o ședință și a închis telefonul.

Nelea Diaconu a mai declarat pentru presa locală că evenimentul a avut loc în timpul orelor, fiind perturbat procesul educațional în instituție.

„Nu era cazul să facă mare tam-tam, doar nu școala s-a deschis, s-a deschis un veceu, și încă s-au fotografiat toți acolo. Mie îmi era rușine, înseamnă că eu dacă acasă mi-am făcut reparație și mi-am deschis veceu trebuie să chem raionul?”, s-a întrebat profesoara.

Amintim că ieri opinia publică a fost scandalizată după ce un bloc sanitar al gimnaziului din Hiliuți, Râșcani, a fost inaugurat cu mare fast, cu pâine și sare și cu tăierea panglicii, la eveniment participând și un deputat socialist și conducerea raionului Râșcani.

După apariția imaginilor cu cei doi copii la inaugurarea toaletei, deputata Platformei DA, Inga Grigoriu, a sesizat Procuratura Generală. Totodată, avocatul poporului a venit cu o reacție, în care a condamnat explotarea imaginii copiilor în scopuri politice.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: