image
Sursa foto: HPV

Eveniment despre prevenirea cancerului de col uterin la adolescente, astăzi în Grădina Publică „Ștefan cel Mare”

Centrele de Sănătate Prietenoase Tinerilor di Chișinău, în colaborare cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică, desfășoară astăzi, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, o acțiune de promovare a metodelor de prevenire a cancerului de col uterin la adolescente.

Evenimentul este organizat în contextul lansării săptămânii europene a imunizărilor (23-29 aprilie) și asigurării accesului la serviciile de sănătate prietenoase tinerilor.

Evenimentul care va fi organizat între ora 10.30 și 13.00 va implica aproximativ 1000 de participanți, și va oferi publicului șansa de a consulta un medic sau de a participa la un training de formare a deprinderilor de utilizare a metodelor protective față de ITS/sarcină nedorită.

Vor fi distribuite materiale informative despre prevenirea cancerului de col uterin prin vaccinarea contra infecțiilor provocate de Papilomavirusul uman.

Acțiunea va fi susținută și de o expoziție interactivă „Fac ce VREAU, dar ȘTIU ce fac” referitor prevenirea problemelor prioritare de sănătate ale adolescenților, precum și demonstrarea unor filmulețe la acest subiect.

Cancerul de col uterin, este o afecțiune gravă ce afectează anual circa 67 000 de femei în Europa. Majoritatea cazurilor de cancer cervical pot fi evitate prin vaccinarea împotriva HPV. Vaccinul împotriva HPV este foarte minuțios testat, iar multiplele studii de amploare au demonstrat că vaccinul este sigur și efectiv în prevenirea displaziei și cancerului cervical.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: