image
Sursa foto: jurnal.md

Cauză penală și anchetă internă la PG după apariția imaginilor de la audierea lui Platon

„Investigațiile în privința cetățeanului Plahotniuc au un caracter ireversibil și nu pot fi afectate prin scurgeri de informații”. Este declarația emisă de Procuratura Generală în legătură cu imaginile video apărute ieri în presă de la o audiere a lui Veaceslav Platon în dosarul în care este vizat și Vladimir Plahotniuc.

Procuratura Generală anunță că a inițiat o cauză penală pe faptul „divulgării datelor urmăririi penale” și „amestecul în înfăptuirea urmăririi penale” (art.303 și 315 Cod penal).

În paralel, conform Legii cu privire la Procuratură, a fost demarat și un control de serviciu pentru stabilirea circumstanțelor scurgerii în presă a materialelor cu caracter procesual penal, divulgate contrar intereselor urmăririi penale și neconform procedurilor legale.

„Decizia survine ca urmare a aparițiilor în presă a unor secvențe video din cadrul audierii lui Veaceslav Platon în dosarul penal, preluat de la DIICOT România, în care este vizat cetățeanul Vladimir Plahotniuc. Prin ordonanța Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, investigațiile au fost puse în sarcina unui grup de urmărire penală care urmează să stabilească toate circumstanțele divulgării informațiilor și actelor procesuale din dosar, în vederea amestecului la efectuarea urmăririi penale. Procuratura va continua să depună toate eforturile pentru investigarea obiectivă a dosarelor vizând devalizarea sistemului bancar, indiferent de tentativele unora de a zădărnici acest proces ireversibil”, se spune într-o declarație emisă în această seară de PG.

Noutăţile partenerilor

comentarii: