image
Sursa foto: captură video

Avocatul familiei bărbatului care ar fi fost incendiat de către o angajată a Ministerului Finanțelor vine cu precizări

Avocatul familiei bărbatului decedat, după ce ar fi fost incendiat în propria casă de către fosta sa concubină, o angajată a Ministerului Finanțelor, în vârstă de 25 de ani, vine cu precizări referitor la declarațiile făcute de aceasta în cadrul unei conferințe de presă.

„ De ce cet. Cozlova Corina a ieşit public pe 13 august 2019? Deoarece anume în acea zi ea a fost citată la Procuratura Chişinău, oficiul Râşcani pentru a fi pusă sub acuzare în comiterea infracţiunii de omor intenţionat a cet. David Mihalaş, faptă comisă la 31.10.2018. Astfel Cozlova Corina a infectat spaţiul public cu informaţii false, menite să o transforme dintr-un infractor ordinar într-o presupusă victimă a unor abuzuri inventate ale organelor de drept.

Iniţial, comunic faptul că, această cauză penală a fost pornită la cererea clientului meu (depusă imediat după moartea suspecta şi nu după 8 luni, a fost depusă fără a condamna pe cineva concret), care după moartea suspectă a tatălui ei a decis să scrie o plângere organelor de urmărire penală pentru a elucida circumstanţele în care acesta a decedat. Plângerea penală nu a avut nici o legătură cu averea succesorală.

În rezultatul investigaţiilor şi expertizelor judiciare s-a dovedit că cet. Mihalaş David a decedat în rezultatul intoxicării severe cu monoxid de carbon; în noaptea decesului în casă erau doar două persoane majore – victima şi cet. Corina Cozlova; victima a fost descoperită decedată lângă ieşirea din încăperea din care nu a putut ieşi deoarece uşa a fost încuiată intenţionat de cet. Cozlova Corina pe partea din afară, după ce anterior a părăsit încăperea; expertiza tehnico-incediară a concluzionat că incendiul în care a decedat cet. David Mihalaş a fost provocat de două focare separate şi a izbucnit de la o sursă de foc deschis, adusă din exterior; Cozlova Corina a telefonat la serviciul de urgenţă 112 într-un mod formal, fără a insista pe faptul producerii unui incendiu, însă minţind operatorul despre un caz de violenţă şi nu despre incendiu periculos pentru viaţă (şi-a perfectat un gen de alibi).

Relaţiile dintre victima Mihalaş David şi cet. Cozlova Corina erau dificile, fiind caracterizate prin ostilitate reciprocă şi cazuri repetate de violenţă în familie.

Cozlova Corina de fiecare dată a dat explicaţii diferite încurcându-se în declaraţii false, fapt care se vede liber şi în declaraţiile făcute în cadrul conferinţei de presă din 13 august 2019.

Comunicăm că nu se judecă nimeni cu Cozlova Corina pentru averea dlui Mihalaş David. Familia Dlui David niciodată nu a negat dreptul copilului minor al dnei Cozlova Corina la averea tatălui decedat. Dimpotrivă, dna Cozlova Corina a transmis clientei mele care domiciliază permanentîn Germania o cerinţă că așteaptă suma de 65.000 EUR din avere, pentru a se trece prin procesul de succesiune fara „complicaţii” şi judecată. În toate convorbirile avute cu dna Cozlova Corina, familia lui David Mihalaş a accentuat, că copilul minor al acestuia şi dnei Cozlova Corina va primi (ca şi toţi copii decedatului) ceea ce îi aparţine potrivit legii.

Pe rolul instanţelor judecătoreşti exista o singură cauză civilă, intentată mai mulţi ani în urmă de fosta soţie a dlui Mihalaş David – dna Valentina Mihalaş prin care se solicită partajul averii comune în devălmăşie obţinute în timpul căsătoriei. După moartea dlui Mihalaş David dna Cozlova Corina (ca reprezentant legal al copilului minor pe care îl are în comun cu Mihalaş David) a intervenit în acel proces. Alte cauze privind patrimoniul dlui Mihalaş David între copii acestuia şi dna Cozlova Corina nu există.

Dacă nu ar fi comis un omor din scopuri cupidante, de ce Corina Cozlova imediat după decesul dlui Mihalaş David, imediat a mers la notar cu cerere de deschidere a dosarului de succesiune şi a depus cerere de acceptare a moştenirii? Asta în timp ce rudele acestuia erau preocupate de organizarea funeraliilor acestuia şi nu de averea care ar fi rămas după deces.

Primele discuţii între clienta mea şi dna Corina Cozlova privind modul de partaj al averii succesoarele au început în luna iulie a anului 2019, însă plângerea privind moartea suspectă depusă de clienta mea a fost scrisă cu 8 luni înainte de aceste discuţii. Plângerea a fost depusă doar pentru motivul că, clienta mea doreşte să ştie adevărul despre decesul tatălui.

Prin urmare, calificăm declaraţiile dnei Cozlova Corina date în conferinţa de presă din 13 august 2019 ca fiind o încercare disperată de presiune pe organele de urmărire penală pentru a încerca să scape de răspunderea penală pentru fapta pe care a comis-o. Asta după ce anterior a încercat să se sustragă de la organul de urmărire penală prin încercarea de a părăsi teritoriul ţării prin aeroport cu bilet într-o singură direcţie.

Din câte cunoaştem, după nici 8 luni după decesul dlui David Mihalas, dna Cozlova Corina e căsătorită şi are o familie nouă, cu altă persoană”, a scris avocatul într-un email expediat pe adresa redacției. Acesta a ținut să precizeze că la moment nu se afla în țară și nu poate ieși într-o conferință de presă pentru a face declarații.

Amintim că ieri, în cadrul unei conferințe de presă Corina Cozlovna a făcut public cazul. Aceasta însă, a declarat că nu are nicio vină în acest caz, iar statul de bănuită în dosar i-a revenit după ce familia bărbatului, a revenit recent de peste hotare pentru a-i împărți averea.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: