Retras din activitate în 2016, Bryant a devenit eligibil pentru Hall of Fame doar în acest an, la trei ani după ultimul său sezon ca jucător.

Fostul baschetbalist al lui Los Angeles Lakers se află pe listă alături de Kevin Garnett, ales cel mai bun jucător din NBA în 2004, şi Tim Duncan, de cinci ori campion cu San Antonio Spurs.

Un anunţ în privinţa intrării în Hall of Fame va fi făcut pe 4 aprilie, la sediul organizaţiei din Springfield (Massachusetts).

Kobe Bryant a încetat din viață duminică, 26 ianuarie, la doar 41 de ani, după ce elicopterul în care se afla s-a prăbușit. Tragedia a avut loc în orășelul Calabasas, din California (SUA). În elicopter se aflau, în total, nouă persoane, printre care și una dintre fiicele fostului mare baschetbalist, Gianna, în vârstă de 13 ani.

Potrivit raportului, pilotul veteran Ara Zobyan avea nevoie să mai ia altitudine pentru a evita impactul dezastruos. Se afla la numai 30 de metri de o zonă cu vizibilitate bună, distanță pe care ar fi putut să o parcurgă în 12 secunde. Pilotul a început o coborâre de mare viteză și apoi a virat spre stânga, prăbușindu-se cu o viteză de 180 de kilometri la oră.

Kobe Bryant și Gianna călătoreau spre un centru de antrenament pentru baschetbaliști amatori și profesioniști aflat lângă Thousand Oaks, în regiunea Ventura, din California. Bryant era co-fondator al academiei.