image
Sursa foto: privesc.eu

PSRM vrea o nouă coaliție cu ACUM, dar cu noi condiții; Greceanâi: Candidatul la funcția de premier, numai nu Maia Sandu

Fracțiunea PSRM a propus Blocului ACUM crearea unei noi majorități parlamentare, dar cu noi condiții. Declarațiile au fost făcute de liderul PSRM, Zinaida Greceanâi, după întrevederea cu președintele Igor Dodon.

„Am discutat despre situația politică care s-a creat. Această criză politică nu am declanșat-o noi. Nu suntem pentru alegeri anticipate și l-am informat pe domnul președinte că suntem gata să facem o nouă majoritate parlamentară cu Blocul ACUM. Cu altcineva nu examinăm să facem o majoritate parlamentară, dar cu noi condiții - o nouă structură a Guvernului, nu cum a fost până acum, când toată responsabilitatea și-a asumat-o Blocul ACUM, și un nou candidat la funcția de prim-ministru”, a declarat Greceanâi.

În cazul unui răspuns negativ din partea Blocului ACUM, socialiștii vor examina orice candidatură propusă de șeful statului la funcția de prim-ministru, chiar dacă nu există o majoritate parlamentară.

„Indiferent cine nu-și dorește alegeri anticipate, aceia urmează să voteze”, a spus Greceanâi.

„Nu am discutat despre niciun nume”, a precizat Greceanâi care a adăugat: „numai nu doamna care a declanșat criza politică”, referindu-se la Maia Sandu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: