image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

BCS boicotează ședința în plen și anunță că va ataca starea de urgență la CC; Grosu: Spuneți sincer că mergeți la Lenin

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor anunță că va ataca la Curtea Constituțională legea privind instituirea stării de urgență pentru următoarele 60 de zile.

„Ne pare rău că în ședința extraordinară este inclusă numirea în funcții a unor persoane comode. Noi vom ataca aceste proiecte la Curtea Constituțională, precum și cel privind introducerea stării de urgență. Sub paravanul situației excepționale, se comit mai multe ilegalități, și anume încercarea de a cenzura presa, dar și de a interzise acțiunile de protest. Pe durata de 60 de zile se introduce un regim în cadrul căruia Guvernul și Comisia pentru Situații Excepționale vor să înlocuiască Parlamentul și alte structuri și instituții constituționale”, a declarat Vlad Bătrâncea.

El a adăugat că, în semn de protest, deputații BCS părăsesc ședința de astăzi a Parlamentului.

„Dacă erați sinceri, spuneați că vă duceți și voi la Lenin. Făceam și o pauză. Dar vojdiul e mai important. Cumpărați flori și transmiteți-i salutări”, a comentat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Precizăm că Parlamentul a aprobat ieri declararea stării de urgență în Republica Moldova pentru următoarele 60 de zile. Decizia a fost luată după ce Gazprom a înștiințat Moldovagaz că va sista livrările de gaze naturale, dacă Guvernul de la Chișinău nu va fi achitată datoria curentă. Blocul Comuniștilor și Socialiștilor și Partidul Șor nu au susținut proiectul.

Noutăţile partenerilor

comentarii: