image
Sursa foto: forbes.ro

Franţa: Disneyland Paris şi-a redeschis porţile

Disneyland Paris şi-a redeschis miercuri porţile pentru public, cu o capacitate de primire limitată, după patru luni de când a fost închis din cauza pandemiei de COVID-19.

Întâmpinaţi de fundalul sonor al unei muzici festive, primii vizitatori, purtând mască, iar unii dintre ei şi inconfundabilele ''urechi de Mickey'', şi-au făcut intrarea în parc în jurul orei 8:00 GMT.

Oaspeţii au fost întâmpinaţi de mascotele Mickey, Pluto sau Chip şi Dale, care au dansat pe un podium, la distanţă de vizitatori.

„Ce bucurie să ne aflăm alături de voi şi să vă putem primi din nou'', a declarat Natacha Raflaski, preşedinta Disneyland Paris, cu prilejul unei ceremonii fără public desfăşurată cu puţin timp înainte de deschiderea porţilor şi retransmisă pe reţelele de socializare.

Parcul de distracţii din Marne-la-Vallee, în regiunea pariziană, nu va reveni imediat la o funcţionare normală.

Numărul de vizitatori rămâne ''limitat'' a indicat Disneyland, fără să precizeze limita propusă.

Măsurile de igienă au fost întărite: în afara măştilor obligatorii pentru toţi vizitatorii cu vârsta peste 11 ani, distanţarea fizică este pusă în aplicare la cozile de aşteptare din dreptul fiecărei atracţii. Peste 200 de puncte de distribuţie a gelului hidroalcoolic au fost totodată puse la dispoziţie.

''Interacţiunile apropiate, inclusiv îmbrăţişările'' cu mascotele şi personajele Disney rămân cu toate acestea ''indisponibile temporar''.

Celebra paradă a personajelor este, la rândul său, suspendată pentru moment.

În ceea ce priveşte cazarea, un prim hotel (Disney's Newport Bay Club) şi-a redeschis miercuri porţile şi va fi urmat de altele pe parcursul verii.

Disneyland Paris are peste 17.000 de angajaţi, fiind cel mai mare angajator ''în acelaşi loc'' din Franţa.

La câţiva kilometri de parc, în inima Parisului, cel de-al treilea etaj al Turnului Eiffel, o altă destinaţie turistică importantă, s-a redeschis de asemenea publicului. Celelalte zone ale monumentului vor primi vizitatori din 25 iunie, însă turiştii pot vizita din nou ''Doamna de Fier'' a Parisului până în vârf.

Noutăţile partenerilor

comentarii: