image
Sursa foto: jurnal.md

Chiar dacă personalului medical și auxiliar i s-a majorat salariul cu 10% în aprilie, aceștia primesc mai puțini bani

În foarte multe spitale au fost micșorate plățile pentru indicatorii de performanță de la 15% la 7%, astfel salariul personalului medical și auxiliar a ajuns să fie mai mic decât în luna martie, susține fosta ministră a Sănătății Ala Nemerenco.

De la 1 aprilie 2020 conform unei Hotărâri de Guvern a fost majorat cu 10% salariul tuturor categoriilor de personal medical și auxiliar din instituțiile medico-sanitare încadrate în sistemul de asigurări. Totuși aceștia primesc mai puțini bani din cauza că au fost micșorate plățile pentru indicatorii de performanță, susține Ala Nemerenco.

Nu sunt bani mari pe unde 200, pe unde 400 lei. Dar și așa, medicii nu s-au putut bucura, chiar și pentru această infirmă majorare. Fiindcă în foarte multe spitale au fost micșorate plățile pentru indicatorii de performanță de la 15% la 7%, sau și mai puțin, astfel salariul a ajuns să fie mai mic decât în luna martie. Da, între-adevăr numărul de pacienți a scăzut, dar complexitatea lor în legătura cu situația epidemică, nu. Declarăm una - facem alta. Așa și trăim”, menționează Nemerenco pe pagina sa de facebook.

Amintim că la sfârșitul lunii ianuarie Guvernul a aprobat ca începând cu 1 aprilie 2020, angajații din instituțiile medico-sanitare publice vor avea un salariu majorat cu 10 %. Conform hotărârii, de salarii majorate vor beneficia: personalului medical cu studii superioare (medici), personalului medical mediu, personalului medical inferior, personalului administrativ-gospodăresc și personalului de conducere din instituţiile medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistenţă medicală.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: