image
Sursa foto: jurnal.md

Dodon, în loc să finanțeze agricultorii, jertfește bani pentru un SRL bisericesc: „Pe cine stimulezi, Dodoane?”

Cel mai credincios și evlavios cetățean care se consideră președintele tuturor, înainte de a pleca la odihnă, în timp ce statul arde la propriu, a tras o fugă la Chiliceni, Telenești, pentru a se fotografia cu fețe bisericești și a le promite jertfe pentru finisarea construcției unui lăcaș sfânt, parte a întreprinderii cu capital mixt SRL „Goloseevo”. Este admirabil să ajuți un lăcaș sfânt, DAR în aceste momente de criză economică, când agricultura este la pământ, când unii fermierii sunt gata să-și pună lanțul la gât deoarece nu au cum să întoarcă datoriile, TU, DODOANE, pe cine stimulezi?

Vin alegerile prezidențiale și proprietarul culiocului face tot posibilul pentru a mai câștiga un mandat, de la pupatul veteranilor din diferite localități până și poala popilor, doar nu degeaba și-a făcut pomelnic de familie.

Vineri, Igor Nicolaevici a fost în vizită în raionul Telenești și desigur că s-a lăudat pe pagina sa de Facebook cu faptele „eroice”.

Pe finalul vizitei în raionul Telenești, m-am familiarizat cu activitatea întreprinderii cu capital mixt SRL „Goloseevo” din satul Ghiliceni, fondată de mănăstirea „Goloseevo” din orașul Kiev - mănăstire care este reprezentată în Moldova de Schitul „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” din acest sat.

dodondodon

Întreprinderea a fost înființată în anul 2007 și se ocupă de creșterea ovinelor, bovinelor și porcinelor, inclusiv procesarea laptelui. De asemenea, gospodăria dispune de 24 ha livezi de prune, caise, cireșe, 11 ha de viță-de vie, cultivă grâu și porumb pe o suprafață de 600 ha. Și această gospodărie s-a confruntat cu seceta. Dacă în anul 2019 au fost recoltate 3,5 tone de grâu la hectar, în acest an roada a constituit circa o tonă de grâu la ha.

dodondodon

Apoi am vizitat și Schitul Sihăstriei Goloseevo „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” care a fost întemeiat în 2017 și se află în construcție.

Am dat asigurări că voi contribui la finalizarea lucrărilor de construcție a acestui locaș sfânt menționând că apreciez efortul depus pentru edificarea așezământului monahal de la Ghiliceni”, scrie președintele.

dodondodon

Deci SRL bisericiesc? Oare achită impozite la stat? Sau evlaviosul olecuțâcă agronom îi scutește de această regulă...

O întreprindere fondată în 2007 la sigur că are profit, de ce ar trebui să fie finanțată din banii statului pentru finisarea construcției unui lăcaș sfânt? Doar știm foarte bine că Dodon nu va scoate de la el din buzunar acești bani, cel mai probabil din acel culioc, pe care noi, cetățenii, îi vom întoarce triplu.

Este admirabil să ajuți un lăcaș sfânt, DAR în aceste momente de criză economică, când agricultura este la pământ, când unii fermierii sunt gata să-și pună lanțul în gât deoarece nu au cum să întoarcă datoriile, când mii de familii nu au ce mânca, TU, DODOANE, pe cine stimulezi?

Și după ce te-ai fotografiat cu popii și le-ai pupat poala, ai mâncat olecuțâcă de brânză, fructe de la întreprindere, ai mai spus câteva minciuni gogonate la ședința raională de la Telenești, ai fugit în vacanță la Moscova, să lingi papucii țarului. La sigur că vei veni cu „miraculosul” vaccin Sputnik pentru a cipa mai întâi haremul tău de SRL-iști în sutană, iar aceștia, la rândul lor, pe robii îngenunchiați care te vor alege din nou rege al proștilor și analfabeților.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: