image
Sursa foto: Administrația de Stat a Drumurilor

FOTO // Traseul Chișinău-Orhei-Bălți este în proces de reabilitare: Când vor fi finalizate integral lucrările

În cadrul unei vizite în șantier, conducerea Administrației de Stat a Drumurilor a inspectat lucrările de reabilitare a drumului național R6 Chișinău-Orhei-Bălți (centura de ocolire a oraşului Sângerei şi segmentul Prepelița – Sărătenii Vechi) și pregătirea șantierului cu semnalizarea rutieră corespunzătoare pentru sezonul de iarnă 2021-2022.

Lucrările de reabilitare a drumului național sunt divizate în două loturi cu o lungime totală de circa 30 km și înregistrează un progres de execuție de peste 70% pe primul lot și peste 27% pe al doilea.

Antreprenorul execută în prezent lucrări de așternere a stratului de bază de beton asfaltic și a stratului vegetal, instalare a bordurilor, executare a șanțurilor laterale și reparație a podurilor.

“Am atenționat antreprenorul să pună accent pe lucrările de întreținere a tronsoanelor de drum în reparație și organizarea șantierelor, prin instalarea indicatoarelor de limitare a vitezei, executarea marcajului temporar, în scopul asigurării siguranței rutiere, în special în perioada de iarnă”, a comunicat Directorul general interimar al ASD, Sergiu Bejan.

Proiectul are o valoare de circa 36 milioane de euro, alocați Guvernului Republicii Moldova de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Antreprenorul urmează să finalizeze integral lucrările contractuale până în luna martie a anului 2022.

Administrația de Stat a DrumurilorAdministrația de Stat a Drumurilor
Administrația de Stat a DrumurilorAdministrația de Stat a Drumurilor
Administrația de Stat a DrumurilorAdministrația de Stat a Drumurilor

Noutăţile partenerilor

comentarii: