image
Sursa foto: f1.com

Fernando Alonso se retrage din Formula 1

Fernando Alonso se retrage din Formula 1 la finalul acestui sezon. Pilotul spaniol în vârstă de 37 de ani a anunţat că a decis să pună punct unei cariere de excepţie, care a început în 2001, când a debutat la volanul unui Minardi la Marele Premiu al Australiei.

"După 17 ani minunaţi în acest sport am decis să fac o schimbare şi să merg înainte. Am luat această decizie în urmă cu câteva luni şi este una fermă. Mai sunt câteva Mari Premii în acest sezon şi am de gând să le abordez cu mai multă determinare şi pasiune ca oricând. Le mulţumesc tuturor celor de la McLaren. Inima mea va fi pentru totdeauna alături de această echipă. Ştiu că vor reveni mai puternici în viitor", a fost anunţul de adio al pilotului spaniol.

Driver-ul lui McLaren Renault a cucerit două titluri mondiale, în 2005 şi 2006, ambele la bordul unui monopost Renault.

Fernando Alonso a câştigat 32 de curse în carieră, s-a clasat de 97 de ori pe podium şi a adunat 1.893 de puncte în "Marele Circ".

Ibericul a plecat de 22 de ori din pole position şi a reuşit de 23 de ori cel mai rapid tur din cursă.

Prima victorie în Formula 1 a venit în 2003, la Marele Premiu al Ungariei, iar ultima în 2013, la Grand Prix-ul Spaniei.

Minardi, Renault (în două perioade), McLaren (în trei perioade) şi Ferrari sunt monoposturile pilotate în cariera din F1 de către Fernando Alonso, care s-a dedicat în ultimul an şi curselor de anduranţă, precum cea de 24 de ore de la Le Mans şi cea de 24 de ore de la Daytona.

În actualul sezon, Alonso este pe locul 9 la general după 12 curse, cu 44 de puncte, în condiţiile unui monopost deloc competitiv, care nu i-a permis o clasare mai sus de locul 5.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: