image
Sursa foto: Profimedia

Trei pentru ”fotoliul” de lider mondial! Carlos Alcaraz poate deveni cel mai tânăr #1 din istorie

Daniil Medvedev (26 de ani, 1 ATP) a fost eliminat la US Open încă din faza optimilor de Nick Kyrgios (27 de ani, 25 ATP) și, având în vedere că avea 2.000 de puncte de apărat ca urmare a titlului câștigat la ediția precedentă, va pierdea primul loc mondial.

Astfel, după US Open va fi un nou lider mondial, iar candidații sunt trei: Rafael Nadal, al treilea clasat în acest moment, Carlos Alcaraz, locul patru ATP, și Casper Ruud, locul 7 ATP.

Pentru a se instala din nou în ”fotoliul” de lider mondial, pe care nu l-a mai ocupat din februarie 2020, Rafael Nadal trebuie să ajungă cel puțin în finala de la US Open.

De asemenea, Rafael Nadal poate fi eliminat și mai devreme însă va deveni lider mondial doar dacă Carlos Alcaraz și Casper Ruud nu trec de semifinale, scrie Marca.

Carlos Alcaraz are șansa să devină, la 19 ani, cel mai tânăr lider mondial din istorie, însă are nevoie ca Rafael Nadal să nu treacă de Frances Tiafoe în optimi și el să câștige turneul.

Casper Ruud, al treilea sportiv rămas în cursă, are nevoie, la rându-i, să câștige US Open și ca Rafael Nadal să nu treacă de optimi pentru a ajunge lider mondial.

În cazul în care Carlos Alcaraz sau Casper Ruud ajung pe primul loc în ierarhia mondială, va fi consemnat un lider în premieră.

Citeşte mai mult despre

comentarii: