„Se anulează, ca fiind ilegal punctul 3 din hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii nr.211/13 din 25 iunie 2019 privind înlăturarea de la exercitarea funcției administrative în cadrul Curții Supreme de Justiție, a președintelui Ion Druță până la rămânerea definitivă a hotărârii emise în baza informației prezentate de un judecător, și punctul 4 din hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii nr.211/13 din 25 iunie 2019 privind înlăturarea președintelui Judecătoriei Chișinău - Radu Țurcanu de la exercitarea funcției administrative în cadrul Judecătoriei Chișinău până la rămânerea definitivă a hotărârii emise în baza informației prezentate de un judecător”, se spune în hotărârea Curții de Apel Chișinău.

Decizia a fost pronunțată de completul de judecători Angela Bostan, Anatol Pahopol și Veronica Negru.

Hotărârea este executorie, dar cu drept de recurs la Curtea Supremă de Justiție în termen de 30 de zile de la pronunțare, prin intermediul Curții de Apel Chișinău.

Amintim că, la 25 iuni curent, mai mulți judecători au fost suspendaţi din funcții până la pronunțarea unei decizii a Inspecției Judiciare în privinţa lor. Pe lângă Druță și Țurcanu, atunci au fost înlăturați din funcțiile administrative vicepreședinții Judecătoriei Chișinău, Dorin Dulgiheru, Ghenadie Pavliuc, Vitalie Stratan și Corneli Guzun, șeful Inspecției judiciare a CSM, Nicolae Clima, și membrul Colegiului de evaluare a CSM, Oleg Sternioală. În cazul acestora, decizia CSM rămâne valabilă

Druță by Jurnal on Scribd