Neville acuză clubul că, angajându-l pe "The Special One", și-a "abandonat tradițiile". Astfel, sub conducerea portughezului, englezii au fost forțați să plătească acest preț. În mod tradițional, United juca într-un sistem 4-4-2 ofensiv, cu o echipă care pune accent pe viteza aripilor și pe doi atacanți centrali. În schimb, Mourinho a adoptat un stil mai pragmatic de când a ajuns pe Old Trafford, în mai 2016. Neville crede că echipa a greșit, distrugând totul în dorința obținerii succesului pe termen scurt.

"Ajax, Manchester și Barcelona sunt cele trei bastioane ale fotbalului european în ceea ce privește stilul de joc. United a jucat mereu 4-4-1-1, 4-4-2, cu două extreme. E scris în ADN-ul clubului. Nu te apuca să schimbi și să iei decizii pe termen scurt", a spus Neville.

"Fanii nu au fost fericiți, stadionul a început să se golească, iar apoi ei se gândesc: bine, trebuie să câștigăm și apoi îl aduc pe Jose Mourinho, căruia îi plac jucătorii puternici, robuști, solizi", a explicat Neville.

Gary Neville, ajuns la 43 de ani, a fost format de Manchester United, acolo unde a jucat toată viața. Fostul fundaș dreapta s-a retras din activitate în 2011, după ce a fost și căpitanul echipei timp de 5 ani. El este al doilea jucător în ceea ce privește perioada petrecută pe Old Trafford, după Ryan Giggs.

În ultimele două sezoane, de când a ajuns pe "Teatrul Viselor", Mourinho a câștigat trei trofee: Cupa Ligii Angliei, Supercupa Angliei și Europa League.