image
Sursa foto: Facebook/Dumitru Diacov

Expert politic de la București: Silvia Radu e susținută și de Dodon, nu doar de Plahotniuc

Și președintele Igor Dodon este interesat ca Silvia Radu să câștige alegerile din 20 mai, nu doar președintele PDM, oligarhul Vladimir Plahotniuc, consideră analistul politic român Armand Goșu.

El a declarat în cadrul unui interviu pentru Cotidianul.md că Silvia Radu este „candidatul puterii”, al lui Dodon și Plahotniuc deopotrivă.

„Dodon n-are nici un interes ca Ion Ceban să câștige primăria Chișinăului. Cum vă puteți închipui că Dodon sau Zinaida Greceanâi care au pierdut alegerile pentru primăria Chișinăului ar dori ca Ceban să le câștige? Cine-l va putea atunci împiedica pe Ceban să pună mâna pe conducerea Partidului Socialiștilor? Deci, nici Dodon și nici Greceanâi nu au nici un interes ca Ceban să ajungă primar, așa că o vor sprijini pe Silvia Radu să câștige alegerile. Asta e scenariul scris de Plahotniuc și Dodon. O să vedem dacă le iese! Poate că electoratul din Chișinău o să le strice socotelile celor doi”, a declarat Armand Goșu.

El a mai spus că pentru a-și îndeplini obiectivul, Plahotniuc a „pilotat” mai mulți candidați declarați de dreapta, pentru a rupe voturi de la Andrei Năstase.

„Unii dintre cei care s-au înscris în cursa electorală pe dreaptă sunt pilotați și au misiunea de a roade din electoratul principalului candidat al opoziției, Andrei Năstase. Cu obiectivul de a-l împiedica să ajungă în turul doi. Practic, puterea încearcă să repete istoria de la prezidențiale, numai că localele sunt altfel de alegeri. Nici starea de spirit a electoratului nu mai este cea de acum doi ani”, a mai spus Goșu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: