Breaking News

image
Sursa foto: elytis-hospital.ro

Ce cred persoanele slabe despre cele obeze

Persoanele slăbuţe consideră că persoanele care suferă de obezitate sunt „mai puţin implicate” şi „mai puţin umane” decât altele, se arată într-un nou studiu. Oficialii sănătăţii publice cred că discriminarea asupra persoanelor supraponderale apare şi din cauza progresului minim în lupta împotriva obezităţii.

În ciuda faptului că unul din trei americani şi unul din patru britanici suferă de obezitate, o afecţiune despre care se ştie că este parţial genetică, din păcate aceste persoane sunt în continuare învinovăţite pentru că suferă de această afecţiune. Autorii studiului, profesori ai Universităţii din Liverpool, sunt de părere că acest stigmat s-a arătat şi în studiile anterioare care, totodată stă în calea eforturilor depuse de persoanele care suferă de obezitate pentru a-şi schimba stilul de viaţă.

La nivel mondial, rata obezităţii s-a triplat din anul 1975, arată Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Această boală creşte riscul apariţiei cancerului, a bolilor de inimă şi diabetului de tip 2.

În cazul persoanelor supraponderale sau care suferă de obezitate, faptul că sunt judecate pentru aspectul lor fizic nu face altceva decât să ducă la obiceiuri nesănătoase precum mâncatul în exces, în loc să fie încurajaţe să urmeze diete sănătoase şi să facă exerciţii care să le ajute în procesul de slăbire. Aşadar, stigmatul rămâne una dintre cele mai mari bariere atunci când vine vorba de sănătatea persoanelor supraponderale şi obeze.

La studiu au participat 1500 de persoane din Statele Unite, Marea Britanie şi India, care au fost întrebate cum ar evalua evoluţia anumitor grupuri de persoane, pe o scară de la 1 la 100.  Autorii studiului au vrut să obţină rezultate atât din perspectiva persoanelor mai slăbuţe, cât şi a celor supraponderale. Respondenţii şi-au spus chiar şi înălţimea şi greutatea, pentru a calcula indicele de masă musculară. În anumite cazuri, participanţilor le era dată opţiunea de a dona fie către o acţiune caritabilă din urma căreia pot beneficia alţi oamenii, fie către una care luptă împotriva violenţei animalelor. În alte cazuri, participanţii aveau de ales între aceeaşi activitate caritabilă care luptă împotriva violenţei animalelor, fie către una din urma căreia pot beneficia persoanele care suferă de obezitate.

Per total, participanţii au numit persoanele obeze mai puţin implicate decât altele, fiind totodată considerate mai puţin "umane". Cât despre acţiunea de a dona, aproximativ 40% dintre participanţi au alocat banii către o acţiune caritabilă din urma căreia să beneficieze americanii, în timp ce restul de 60% au donat către o acţiune caritabilă care gravitează în jurul animalelor.

Însă, atunci când au avut de ales între o acţiune caritabilă pentru ”americanii care suferă de obezitate”, sprijinul oamenilor a scăzut drastic- doar 16% au ales să doneze bani către această acţiune caritabilă, restul alegând opţiunea de a ajuta animalele.

sursa: csid.ro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: