image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

Președintele socialist al raionului Dubăsari, care este și cumătrul lui Dodon, la un pas de demitere; Nu a ajuns un vot

Președintele raionului Dubăsari, socialistul Grigore Filipov, a fost astăzi la un pas să-și piardă fotoliul. Dintre cei 27 de consilieri raionali, 17 i-au acordat vot de neîncredere. Nu a ajuns un singur vot.

Consilierii raionali din opoziție l-au acuzat pe Filipov de mai multe ilegalități, iar picătura care a umplut paharul, potrivit lor, a fost atunci când nu a întreprins nicio măsură menită să mențină integritatea teritorială a Republicii Moldova în mod special a localităților Roghi, Vasilevca și Corjova.

După ce Filipov și-a prezentat raportul de activitate, consilierii au propus să-i acorde vot de neîncredere, dar le-a lipsit un vot. Opoziția a mizat și pe votul candidatului independent Valeriu Driga, dar acesta s-a răzgândit între timp, deși anterior ar fi spus că va susține demiterea lui Grigore Filipov.

Precizăm că anterior, Grigore Filipov a fost filmat în timp ce organiza aducerea transnistrenilor la secțiile de votare din Criuleni și le oferea câte 400 de lei pentru ca aceștia să voteze pe Igor Dodon și PSRM, la alegerile parlamentare din 2019.

Grigore Filipov este membru al PSRM și este tatăl finului de cununie al lui Igor Dodon. De asemenea, el este tatăl lui Vadim Filipov membru la CEC, desemnat de PSRM.

GrigorievGrigoriev
GrigorievGrigoriev
DubăsariDubăsari

Tentativa de demitere a președintelui raionului Dubasari a eșuat din cauza lui consilierului independent Valeriu Driga, trebuie a ne cunoaștem cozile de topor. Publicată de Democrația Acasă pe Vineri, 4 septembrie 2020

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: