image
Sursa foto: jurnal.md

„Este cetățeanul nostru”; De ce a fost acceptat condamnatul penal Cristian Rizea pe listele Partidului Noi?

Președintele Partidului Politic Noi, Vladimir Dachi, a declarat în cadrul dezbaterilor electorale de la Jurnal TV că fostul deputat PSD Cristian Rizea, condamnat la 4,8 ani de pușcărie în România, a fost acceptat să candideze pe listele partidului Noi pentru că are cetățenia R.Moldovei.

„Nu știu dacă sunteți la curent, dar el este cetățean al R.Moldova. Faptul că Igor Dodon i-a luat cetățenia, este o acțiune ilegală, iar o decizie a instanței în acest sens nu este. Eu și partidul politic NOI, noi conștient am acceptat acest om, este cetățeanul nostru. ( ...) El are buletin, pașaport moldovenesc, este cetățean al R.Moldova”, a declarat Dachi.

Liderul AUR, Vlad Bilețchi, l-a contrazis pe Dachi, spunându-i că prin includerea lui Rizea pe listele partidului NOI nu se mai poate vorbi despre lupta împotriva corupției.

„Aveți pe lista Dumneavoastră o persoană condamnată pentru acte de corupție în România, într-un stat membru al Uniunii Europene în care drepturile și libertățile persoanelor sunt respectate. Nu este un simplu om, este un parlamentar din România care făcea parte din PSD, care erau foarte buni prieteni cu Plahotniuc și a venit în R.Moldova ca să fugă de penitenciar ca să nu stea la pușcărie în România. A fugit de acolo în R.Moldova în perioada lui Plahotniuc. Astăzi ne spuneți că acest om condamnat în România care fuge în R.Moldova ca să ne scape de corupție?”, a adăugat liderul AUR.

De menționat că Rizea inițial a fost inclus pe listele partidului NOI, însă pe 4 iulie, când partidul a fost înregistrat de CEC în cursa electorală, numele acestuia nu s-a mai regăsit în listă.

Emisiunea poate fi urmărită aici.

Noutăţile partenerilor

comentarii: