image
Sursa foto: ipn.md

Slusari: Măsurile propuse de guvernul Dodon stimulează șomajul și distrugerea unor sectoare întregi ale economiei

Guvernarea merge pe cale greșită și periculoasă în ceea ce privește depășirea crizei social-economice, provocate de pandemia de COVID-19. Este părerea vicepreședintelui Parlamentului, Alexandru Slusari.

„Măsurile propuse de guvernul Dodon stimulează șomajul și distrugerea unor sectoare întregi ale economiei și, implicit, generează o revoltă socială. Cel mai mult va fi afectat segmentul businessului mic și mijlociu. Noi nu dorim un asemenea scenariu. Încă nu este târziu de a-l preveni. Mai ales că în foarte scurt timp Moldova poate să obțină din surse externe în formă de credite și granturi de aproximativ 8 miliarde de lei, iar Ministerul Finanțelor ar împrumuta azi-mâine de la băncile comerciale 1,2 miliarde de lei”, a menționat Alexandru Slusari.

Vicepreședintele Platformei DA a reiterat propunerile formațiunii drept alternativă la programul anti-criză promovat de Guvern.

„Reiterăm și actualizăm propunerile Platformei DA, care ar trebui să fie aplicate imediat pentru menținerea nivelului relativ suficient al veniturilor cetățenilor și stimularea activității agenților economici. Dacă vor fi acceptate, vor urma și altele”, a adăugat Alexandru Slusari.

măsurimăsuri
măsurimăsuri

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: