image
Sursa foto: jurnal.md

Slusari: „După serialul Santa Gațcan avem serialul Santa Asumare”; „Chicu să-l șantajeze pe Dodon”

Platforma DA susține că niciodată puterea legislativă nu va fi dominată de puterea executivă.

Vicepreședintele Platformei DA Alexandru Slusari a declarat în cadrul uneii conferințe, că Platfoma DA nu acceptă șantajul din partea premierului Ion Chicu și Igor Dodon privind aprobarea de către legislativ a pachetului de legi asumate pe propria răspundere săptămâna trecută de către Guvern.

După serialul Santa Gațcan avem serialul Santa Asumare, următorul episod urmează să-l vedem azi și noi Platforma DA spunem direct că nu acceptăm șantajul. Noi nu permitem ca Ion Chicu și Igor Dodon să vorbească cu Parlamentul cu limbaj ultimativ, niciodată. Domnul Chicu poate să-și facă propiscă aici (viză de reședință). Niciodată puterea legislativă nu va fi dominată de puterea executivă. Niciodată noi nu o să permitem ca țara să fie administrată prin angajări de răspundere”, a menționat deputatul.

Slusari a transmis un mesaj și cetățenilor menționând că salariile medicilor pot si majorate începând cu 1 august, nu 1 septembrie cum intenționează Guvernul.

Un mesaj către cetățeni, noi înțelegem de ce Igor Dodon vrea să evite discuțiile pentru aceste proiecte dat fiind faptul că calitatea acestor documente lasă de dorit, desigur noi suntem cu două mâine pentru extinderea protecției sociale pentru pensionari, pentru creșterea salariilor la medici, pentru sprijinul financiar pentru agricultori.

Dar prima analiză pe care noi am făcut-o, prima, fără ca să avem mai multe discuții și informații de la Guvern ceea ce se întâmplă în mod obișnuit, prima analiză denotă foarte clar că stimați medici, dvs puteți puteți să fiți remunerați mai bine nu începând cu 1 septembrie da minimul începând cu 1 august. Este necesar suplimentar 130 de milioane de lei. Dragi agricultori sunt posibilități de a crea un fond special pentru subvenționarea procurării semințelor de grâu pentru întreprinderile agricole care au suferit în urma secetei. Noi deja am fixat și sursa, 410 milioane de lei sunt preconizați să fie alocați pentru toți agricultorii.

Bani trebuie alocați nu atunci când Dodon va intra în campania electorală dar atunci când le trebuie medicilor.

Dacă acest Guvern se gândește numai la campania electorală a lui Igor Dodon, noi nu acceptăm o asemenea abordare. Sau să fie procedural trecute toate procedurile de lege în Parlament sau să plece Chicu. Noi nu ne temem de demisa lui. Chicu să-l șantajeze pe Dodon, să se lămurească între dânșii”, a punctat Alexandru Slusari.

Noutăţile partenerilor

comentarii: